Wat is goed schoonmaken?

Alhoewel er nog steeds simpel over het schoonmaakvak wordt gedacht door veel mensen, is schoonmaken wel zeker een vak. Ik werk al ruim 25 jaar als schoonmaker en vindt het werk enorm afwisselend en leuk om te doen.

In ons vakgebied proberen we om onszelf steeds opnieuw uit te vinden, nieuwe middelen en materialen te gebruiken. Minder belastend voor het mileu maar ook voor onszelf. Een nieuwe werkwijze kan verfrissend werken, werkoverleg met (oud) collega's ook.
Goed schoonmaken bestaat vooral uit oog hebben voor details, ook in de moeilijk te bereiken plaatsen komen, gebruik maken van de juiste hulpmiddelen. Het is kijken wat je doet, voorzichtig alles afnemen met een vochtige doek, want met een plumeau verplaats je vooral stof en daar ruim je het niet mee op.

Op je knieen gaan om ook goed onder de bedden, bureaus of kast te kunnen komen of juist op een trapje staan, het zijn dingen die gedaan worden om juist een goede kwaliteit af te leveren. Wel staat voorzichtig werken altijd voorop en dat houdt in dat je ook je beperkingen kent.

In overleg kan ik heel veel voor u doen, neemt u daarom gerust vrijblijvend contact met mij op om een afspraak te maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Plezier in het werk hebben is belangrijk en u zult zien dat als u iemand inhuurt die het werk heel graag doet, u ook een schonere ruimte terug krijgt!

Read more

Houden van het schoonmaakvak!

Al ruim 25 jaar werkzaam in de schoonmaakbranche en het op deze dag nog met net zoveel plezier doen als de dag dat ik ermee begon. Waar ligt dat aan?

Het werk naar tevredenheid van de opdrachtgever achterlaten. Dit kan in veel verschillende uitvoeringen zijn, ik hou van werken in de recreatie waarin je gasten een warm welkom geeft als ze aan kunnen komen in een woning of appartement waar ze niks meer hoeven te doen behalve een kopje koffie inschenken en even kunnen bijkomen van de, meestal lange, reis.
Een woning waar de bedden opgemaakt zijn, een frisse keuken met schone inventaris staan en sanitair wat blinkt.. Een heerlijk begin van je weekendje weg.

Een project bij bv een fabrieksterrein waar je naast de reguliere kantoren ook verantwoordelijk bent voor de tijdelijke bouwketen waarin zich extra kantoren bevinden, sanitair en de grote kantine. Ook deze onderhoud ik graag.

Bij verschillende zorglocaties waar je vooral met minder valide mensen te maken hebt en daar naast je werk goed doen, ook een extra stukje service verleent door tijd te nemen voor een praatje, even helpt met de schoenen aantrekken of ze dat kopje koffie inschenken.

Ik werk met ziel en zaligheid en zal altijd streven om het beste uit mezelf te halen met een glimlach en een vriendelijk woord voor iedereen die ik mag ontmoeten tijdens mijn werkdag. Niet altijd op de klok kijken en soms ook bereid zijn om nog net even dat extra beetje werk af te maken.

Het leukste aan mijn werk? Verschil maken voor andere mensen.. Een schone werkplek of woonomgeving creƫren.

Read more