Wat is goed schoonmaken?

Alhoewel er nog steeds simpel over het schoonmaakvak wordt gedacht door veel mensen, is schoonmaken wel zeker een vak. Ik werk al ruim 25 jaar als schoonmaker en vindt het werk enorm afwisselend en leuk om te doen.

In ons vakgebied proberen we om onszelf steeds opnieuw uit te vinden, nieuwe middelen en materialen te gebruiken. Minder belastend voor het mileu maar ook voor onszelf. Een nieuwe werkwijze kan verfrissend werken, werkoverleg met (oud) collega's ook.
Goed schoonmaken bestaat vooral uit oog hebben voor details, ook in de moeilijk te bereiken plaatsen komen, gebruik maken van de juiste hulpmiddelen. Het is kijken wat je doet, voorzichtig alles afnemen met een vochtige doek, want met een plumeau verplaats je vooral stof en daar ruim je het niet mee op.

Op je knieen gaan om ook goed onder de bedden, bureaus of kast te kunnen komen of juist op een trapje staan, het zijn dingen die gedaan worden om juist een goede kwaliteit af te leveren. Wel staat voorzichtig werken altijd voorop en dat houdt in dat je ook je beperkingen kent.

In overleg kan ik heel veel voor u doen, neemt u daarom gerust vrijblijvend contact met mij op om een afspraak te maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Plezier in het werk hebben is belangrijk en u zult zien dat als u iemand inhuurt die het werk heel graag doet, u ook een schonere ruimte terug krijgt!